BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, July 25, 2016

27th

Hye 27!
Long time not see U 25.7,when I see U my age will increased.
I izzzz sad.
But sokayh,rasa bersyukur  Alhamdulillah Im still alive and cute.KAH!!!
Terima kasih yang memberi ucapan dan semestinya ucapan lekas kawen ucapan yang paling top orang akan wish.
Terima kasih bebanyak,ada rezeki jodoh,princess kawen k.
Takde jodoh lagi,princess dah enjoy ngan cara hidup single nie,I can go mana I nak go.
K,tu jelah.
Ucapan untuk diri sendiri adalah moga aku makin istiqamah,tak kesah matang ker tak,asalkan perangai aku moga makin solehah dan x jahanam.
Dan semoga aku dapat g tawan dunia,inshaaAllah amin.Hahahahahaha.
Dan semoga aku "pergi" dulu dari ibu ayah sebab macam boleh gila kalau ibu ayah yang
"pergi" dulu.
Dan semoga aku rajin update blog dan beberapa blog katanya nak to be continue hakcuieeeee.muhahahahaha.
Oklah,princess belanja gambar k.
Thankslah Odah buat party bezdei H.K,macam party bezdei mak long rasanya.Hahahahahaha.
Akhir kata, SELAMAT HARI JADI NURUL HIDAYAH yang ke-27 !!!


 Thanks eomma Norasikin Daud lahirkan along.

 Bongsu vs Sulong.

 Heavennya H.K di setiap penjuru.

 Bajet macam party sendiri.

 Jenis tak sedau diri,ginilah.

 Nanti mohon bakal tulung rusuk I buatkan party gini ya.

I izzzz exciteddddd.






 وسلام
  20-Syawal-1437H
16:16,25-Julai-2016

Tuesday, May 10, 2016

JOGJAKARTA (PART ONE)

Memandangkan ramai yang tanya pasal Jogja,I terpaksa gigihkan update pasal ite Jogja.
Lagipun ngah demam AADC2 kan,tue yang buat rindu balik dekat Jogja.
Plan asal aku berdua dengan kak Sakura,terdetik terus ingat dia sebab time tue AA ngah promo.
Kerugianlah kalau aku lepaskan,nasib baik dia on je,lepas tue kazen dia lagi 3 orang nak join tapi diaorang xdapat harga promo tue.Rezeki kami grab cepat.
Ok r,kita terus start hari pertama.

Hari per-1 (04112015)
Aku and kak Sakura malas nak drive and last minute ayah k.Sakura xdapat hantar,makanya kami naik bus Transnasional dari M.C jam 10.30 pagi.Glabah gak takut last minute tix habis,Alhamdulillah ada tix even bus full.Harga tix dari M.C tak silap RM26,mahal betei,kalah g K.L yang atas dari KLIA2.
Kami sampai KLIA2 around pukul 12.30p.m and kazen2 kak Sakura belum sampai lagi,takpe ada masa lagi sebab tix flight pukul 3.30 p.m.Sementara tue kami g sembahyang and lunch,lapar kot.
Lepas kazen2 k.Sakira sampai,kami terus check-in and nie first time aku jumpa kazen2 k.Sakura.
Alhamdulillah,kazen2 k.Sakura baik sangat ,makna taknya,sampai2 dah kena nganjing,siap abng Apiz yang x g pun join ngajing aku.Hampehhhh tapi ok r,diaorang buat aku macam kazen diaorang gak,terus aku jadi selesa.Flight berlepas tepat 3.30p.m and kami sampai Airport Adisucipto Jogja pukul 5.30p.m and pak Andy supir sepanjang kami kat sana dah tunggu sambil pegang kertas tulis nama aku.Lupa nak amek gambar dia time tu and pak Andy very recommended ok.Nanti next post aku bagi no contact dia and masuk2 je dalam kereta dia terus bagi simcard Indon.
Dia suruh kitaorang pakai cepat supaya kitaorang boleh contact family kat Malaysia,takker aku cakap pak Andy nie bagus orangnya.
Dah simcard tue dapat sorang satu and free occay.
Lepas tue ada nak tukar duit lagi termasuk aku,pak Andy nie bawak satu toko mony changer sebelum gerak ke hotel,nyesal tukar kat Malaysia,tukar kat Jogja dapat banyak kot.
Ingat nie tips untuk korang,tukar duit kat Joga je,takyah gelabah tukar kat Malaysia.
Lepas setel tukar duit,kami terus ke hotel kami.Aku setel bahagian supir,bab hotel k.Dina yang uruskan.
Hotel pun terbaik weyh walaupun tak 5 starss tapi breakfast antar sampai dalam bilik k.Bersih pun bersih,murah pun murah.
Bab hotel pun nanti next post untuk expenses Jogja k.
Lepas dah check-in,kami keluar balik untuk dinner.
Pak Andy bawak ke warung penduduk sana,tue yang best pak Andy nie,dia kenalkan kami dengan makanan tradisi Jogja tapi kitaorang mintak.Aku dah lupa aku makan apa tapi yang aku ingat air aku minum tea gula batu.Not bad,g negeri orang kena test smua street food diaorang.
Lepas makan,pak Andy bawak kami ke Alun-Alun Kidul,tempat nie macam Klebang r tapi dia padang besar.itu tempat anak2 muda lepak,family and meriah r.
Kitaorang naik becak,macam beca Malaysia  tapi sana lagi best sebab boleh 2-8 orang naik and kita kena kayuh sendiri.
Memasing xnak kalah letak lagu sound kuat2,itu tarikan diaorang.Terbakar lemak weyh nak kayuh pusing satu padang bola sepak besar tapi aku tak kayuh,suka I sebab aku dikecualikan.HIKS!
Lepas dah berliburan di sana,pak Andy bawak kitaorang g pekena piang cheese.
Roti cheese?Weyhhhh,Malaysia adalah,buat apa try ini.
Lalalalalalalala,pak Andy bawak sebab kami teruja pak Andy bilang yang cheesenya melimpah ruah tapi murah kok.
Waduhhhhh,kami setuju aja,dasar kuat mentedarah,kenyang tadi pun tak hilang lagi.
Cafe dia macam ala-ala hipsturrrr,jumpalah kami budak-budak Jogja yang hipsturrrr melepak and dah pukul 10 malam pun,Jogja macet bangat lo.
Not bad,kami makan kongsi sebab just nak rasa je,nasib baik kongsi,if tak membazir xhabis.
Lepas supper katanya,pak Andy bawak kami jejalan ke Jalan Malioboro.Yayyyy!!!
Tempat aku paling nak g tapi akhirnya aku tak dapat amek gambar kat signboard dia,hampehhhhh.
Apa yang aku perhati,budak-budak Jogja baru nak up guna dslr sebab mana aku nampak semua dok sangkut dslr,amek gambar sana sini and kitaorang guna gopro,diaorang dah pandang pelik.
Maybe Jogja lambat sampai kot,maybelah.
Lepas dah ronda-ronda,barulah rasa capek and balik hotel.
Katil besar woiiiii,taubat dah nak tido hostel.
Ini kali bagi hotellah k.
Occay,setel day one dekat Jogja.
Esok kena bangun pagi untuk aktiviti air.













Hari ke-2 (04112015)
Morningggggggg,morning abah kaulah time nie taip hari dah tongahari.
HIKS!
Ok,hari ke-2 plan weolzzz nak g  tour gua guna pelampung kat Gua Pindul.
Pak Andynya betul betul punctual ok,pukul 7.30 pagi dah dok tunggu kat luar,Indon macam Sabah Sarawak,pukul 5.30a.m dah terang benderang.
Kami semua pakat tak mandi,yealarh kang basah gakkan.
Makanya dalam pukul 8 dah gerak,perjalan dalam sejam lebih dari bandar Jogja.
Oh yaaaa,sebelum gerak bekpes hotel nie awal pagi dah hantar.Pukul 6 macam tue dah sampai kot,knock kock "bekpesnya mbak".
Eksitedlah makan,sekalinyaaaa dapat,nanti I tunjuk gambar k apa yang wat kitaorang xjamah bekpes tue.
Sampai kami di Gua Pindul adalah dalam pukul 10 gitu,sampai sampai terus buat tour.
Syukur Alhamdulillah,orangnya nggak ramai.Nyaman ok tanpa orang ramai nie.
Tour dalam tue adalah dalam setengah jam lebeh campur terjun tiruk,aku tak buat sebab aku dikecualikan.SOBS!
Sana ada toilet,kat situ korang boleh salin baju and mandi.
Lepas tue kitaorang gerak g Gendola Temang Beach.
Yihaaaaa,aktiviti nie paling aku tunggu.
Sebelum tue kita singgah makan dulu,time tue makan bakso tak silap aku.
Macam biasa,kedai tepi jalan pilihan pak Andy,kitaorang occay aja.
Hmmmm,menu nie wajib ker ada erk?
Nanti aku upload gambar menu apakah itu k,hahahahhaa.
Lepas setel makan,ayuh kita bergendola yukkk.
Aduhhhh,jalan masuknya sarat bangat lo.
Berbukit bakau,dengan jalan lopak sana-sini,jahanamlah kereta avanza pak Andy nie.
Nasiblah lo pak dapat customers mau ke ana.Hahahaha.
Bukit bakau kami sudah redahi,maka sampailah.
Sampai je aku terus teruja gile weyh sebab pemandangannya SUBHANALLAH cantik gila weyh,dngan angin laut yang sejuk,rasa nak menangis tengok ciptaan Allah s.w.t nie.
Nak naik benda tue,kena jalan masuk sikit and hati-hati k,banyak curam.
Sampai je ke gendola,perasaan berkobar-kobar nak naik terus drop weyh,pikir betul aku nak naik mende nie.
Rasa nak patah balik tapi semua nak naik and diaorang kata cubalah,aku terus ok.
Tapi time tue,hanya Allah je tahu,menggigil weyh kepala lutut,dah sejuk angin,seluruh badan terus sejuk.
Gendola nie asalnya untuk penduduk kampung sana buat tangkap lobster tapi ada orang luar pernah naik,terus pemes dan terus jadi antara satu attractions kat Jogja.
Siapa nak naik tue,please pikir ko ada insurans ker tak?
Benda tak ley jangka kan tapi Alhamdulillah,aku and membe2 slamat.Hahahahaha
Harga kat sana boleh nego tau,itupun aku tau dari membe kat IG.iIf tak,kitaorang proceed jewlah ngan harga tue.
Memula nak naik memang takut tapi bila dah sampai tengah,rasa macam burung terbang melintasi laut.Hahahahhaa.
Tapi gerun gak weyh,bawah pusar air plus ombak besar,rasa macam menyerah bagi nyawa dekat penjaga laut je.
Gendola tue akan bawak kita  ke seberang,kat sana ikut ko r nak lepak bape lama.
Bukan ada pun kat sana,paling lama pun setengah jam,bila nak balik tue mula r kecut bagai balik.
Bagi aku time balik lagi seram weyh dari time g,rasa nak menangis.
Bila dah sampai tue,rasa kaki tak pijak tanah bab menggigil tak hilang.
Asalnya lepas tue kitaorang nak tengok sunset kat Pantai Parangtritis tapi pak Anday kata nggak sempat sebab jauh gak,makanya kami tengok sunset kat Temang beach.
Layan habis weyh dengan Temang beach,mana tak sejuk,belah sana Aussie,tue ombak buas semacam.
Lepas dah layan sunset,gerak balik bandar.
G cari dinner,memang style r pak Andy.
Kali nie kitaorang makan betul2 kat street food,kalau sini warung style makan atas kerusi ada meja,sana dok lambak atas tikar je.
Best gak cara camnie,macam mengeratkan ukhwah dengan orang lain,gittuuu.
Lepas makan,kitaorang g shopping kasut jap sebab abang Lan and kak Ina kena beli kasut sebab esok acah-acah nak g naik gunung and kasut kak Ina pun wat hal.
Pak Andy bawak satu mall yang mmang crowded gila dengan budak remaja,situ semua jenama ada tapi tak orilah tapi memang nampak ori.
Aku hampir tergoda gak tapi aku berjaya melawan godaan itu,kasut Adidas tue cantik gila,nasib pikir esok kena hidup lagi.
Lepas setel,balik hotel sebab pukul 3 pagi kena gerak g Gunung Merapi,nak kejar sunrise.
Demi sunrise,gigih ok baru balik 12.30 tengahmalam and kena bangun pukul 2 pagi untuk siap.
Memang pishangggg r otak hari ke-3 tue.
Occay,takat ini hari ke-2 di Jogja.
Hari ke-3 nanti aku sambung,pitam lapar nie.





















 وسلام
  04-Sya'aban-1437H
15:05,10-May-2016




Monday, May 9, 2016

ASSALAMMUALAIKUM 2016

2016 Dan masih pemalas untuk update blog.
Nak matikan sayang,kita biarkan aje yang berhabuk.Fuhhh fuh fuhhh.
Anak-anak apa khabar?
Moga sihat hendak-NYA,gitchuuuuu.
Apa plan kalian tahun ini?
Dengarnya ada nak khawin?
KAH!
Moga berbahagia till Jannah,yang tak khawin tue bawak-bawaklah enjoy lagi k.
Sampai sini sajalah,I blur dah nak taip apa padahal berlambak nak cite untuk tahun lepas (2015).
Nnatilah kalau rajin,I update tapi maybe gambar jewlah.
Occay,sekian gamsahabnida.
Nie princess payung sekeping gambar tahun lepas ya.


Temang Beach,Jogja,Idr





 وسلام
  03-Sya'aban-1437H
13:05,09-May-2016

Monday, October 19, 2015

h a h a h a

berHAHAHAHAHAHA dulu sebab hahahahahaha kata nak update blog last-last,blerggghhhh.
Tipah kaki sembang woiiii!
Ini pun gagah update sebab rasa macam semak jew tengok blog tak berhapdate.
Ok r,dah hapdatekan.
Cukuplah nie untuk bagi hint yang aku masih hiudp,sihat walapiat lagi.
Muahahahahahahaha.
Payung sekeping gambar sebelum berundur.
K jaga diri,makan tau (untuk bakal jodoh,KALAU jodoh baca)





Aktiviti wajib tahunan: Pulau Harimau,Johor




 وسلام
  07-Muharram-1437H
10:27,20-October-2015


Wednesday, May 13, 2015

PART ONE [FIRST LICENSE]

Ok,jom start cite taun lepas yang aku xcite lagi.
Benda nie dah dok plan dari June 2014,mende nie datang tetibe dan tetibe gi cari geng dan tetibe AA baek hati wat promo dan tetibe terbooked tix flight ke Krabi dan bukan tetibe ker tue dah luar dari Malaysia?
Gambel men booked tanpa apply “lesen “ dulu dari bos besar (apak aku),dapat tak dapat belakang cite,janji aku dapat tix murah xbape murah gi Krabi.
Aku ajak BFF aku dan nak meramaikan dia ajak membe2 n adik dia,plus aku ngan membe aku ngan adik dia 5 orang gi.
Pergi bulan November,dia punya menghitung hari tue “aduh,syakitnya disini” (pegang dada),dan ”lesen”masih tak apply lagi walaupun dah masuk September.
Cuak kot walaupun aku nie dikategorikan “anak ayah” gak,xsemestinya ayah aku sentiasa on jew apa yang aku nak kan.
So,dalam hujung September,gua nekad g apply “lesen”.
Sebelum apply tue,macam macam doa aku baca,dengan nak terberak sebab takut lagi,stresss kot!
Pang pung pang pung,”lesen” diluluskan walaupun memula gua hampir give up gak nak memujuknya tue kan,last –last cakap yang kampung membe kat Thailand,baru dilepaskan walaupun berat.
Aku punya hepi,waduhhhh kalah waktu kena propose ngan ex aku dulu okayh!
Dan bagi aku,bila ayah dah beri hint hint yang lepas nie beliau akan bagi izin (konfiden sangat),mestilah konfiden sebab tix untuk tahun nie dah booked.Hahahahahaha
So,tiba hari pelepasannya dan sebelum tibanya hari berlepas,dikejutkan satu cite yang adik membe and  2 orang membe dia tue xdapat g.
Dari katanya 5 orang,2 orang jew yang gi dan aku TERpaksa tipu sunat ngan ibu ayah kata membe adik aku yang lelaki tue ada folo,giler weyh if bagi tau aku berdua  jew ngan membe.Memang ber Krabi jew aku kat rumah,tak ker haru hati nie nanti.
Memandang tix flight pukul 7.15 pagi hari Ahad,hari Sabtu aku dah gerak g KL.
Malam tue sempat r wat mini reunion AHLI PAKATAN kat kedai Aini,Ama and Mieza jew tadi.
Dapat lah lepas rindu terpendam yang hampir setahun kami xjumpa.
Memandangkan aku g ngan Aini,aku tido rumah dia and pepagi buta nanti ayah dia yang akan hantar kitaorang g KL Central and kitaorang dah siap beli tix bus online skali ngan flight.
Bus gerak dari KL Central pukul 3.30 pagi,mengantuknya xyah cite r.
Sampai KLIA 2 kul 5 gitu,dapat r sambung membuta jap kat dalam bus,lena gak sebab tetibe dengar driver bus bising kata dah sampai.
Sampai KLIA 2,cari toilet and Aini g sembahyang.
Aku bleylak period time nak g Krabi nie,memang redah r layan senggugut yang sakit nak koma nie,eksited nak berjalan,giler tabah layan senggugut nie.
Ada baki sejam nak tunggu waktu berlepas,dok r melangut,nasib bek r ada wifi.
Dok berjam pun xpe,asalkan wifi ada.
6.20 pagi dah start check in,ramai gak flight pagi tue.
Perghhhhhh,paling stress woiiii!!!!
Apahal KLIA 2 nie buat jalan nak ke kapal terbang kemen jauh.
Dah bawak beg tenggiling yang berat nie,nak patah bahu dok pikul.
Kompom ramai yang mencarut sambil jalan,ketiak bley berlecak kot,stres stress!!!
Almost 15 minutes kot dari pintu check in,giler giler giler!!!Sampai aku rasa nak baring jap,lepas tue jalan balik tapi memandangkan macam dah lewat,dah xpikir penat.Dah sampai pintu flight baru rasa sakit giler bahu nie.
Masuk jew dalam flight,terasa phewwwwww,lega.
Ekceli aku ngan Aini dok asing sebab standard r AA,if nak pilih seat kena add on RM10.
Nama g vacay under bajet,xpelah terpisah sejam lebey  japkan.
Tapi rezeki sebelah aku kosong,so Aini dapat r dok sebelah aku dan dapat weolzzzz selfie siked.Hahahaha
So,around 7.35 flight baru gerak (ingat punctuallah sangat) and akan tiba pukul  7.30 katanya.
Aik????Relaxxxx,Thailand lambat sejam dari kita,so merasalah aku perbezaan waktu walaupun sejam.Hahahahaha
So,sampai pukul 7.45 pagi waktu Thailand dan Malaysia pukul 8.45 pagi.
Sampai jew sana membe aku g beli simkad Thailand,aku nak beli tapi bila pikir balik takyah r.Otak pikir bajet bajet bajet.Hahahahaha…
Dah beli simkad,g cari bus Ao Nang.
Kami xstay Krabi sebab jauh nak ke pantai dan rupanya membe aku xbooking pun hotel lagi.
Amacam ????
Aku sonyum jo lah walaupun hakikatnya perut dah start lapar and badan dah letih,g vacay kena hadap dengan hati yang gumbira,baru xspoil vacay tue…
Dan nasib bek Aini power cakap Thai,jadi mudah ntok kami deal hotel and pakej pulau.
Usha punya usha,dapat r kami hostel n g under bajet,memang hostel jew kami usha dan pakej pulau dapat jugak,setel punya etel,kul 11 lebey gitu kami dah check in.
Aku masuk jew bilik hostel terus terbaring dah,perut lapar pun dah xheran,yang penting besi belakang aku nie dapat rest.
Bila badan dah rehat,baru pikir perut.
Aku and Aini mandi siap-siap untuk kuar.
Around  gitu kami kuar,ekceli location hostel kami nie memang strategik untuk kedai makan yang halal,aku ngan Aini makan nasi gore jew.
Habis makan kami g pekan Ao Nang yang sebenarnya xdelah jauh mana tapi sebab penat datang xhilang lagi,kami tahan tuk tuk.
Lagipun aku xpernah naik,kira dapat merasa r naik dan nampak jakun aku tue.
Pekan Ao Nang memang best,buktinya duit aku hampir habis sebab beli ole-ole yang bikin poket kering,hahahaha.
Sebab tue aku tak g Night Market Krabi sebab duit dah banyak habiskan first day tue,xpelah xdapat g,yang penting ole-ole smuaorang aku dah belikan.
Skang nie nie fokus untuk g pulau jew and nasib bek duit pulau awal-awal dah bayar.
And tujuan g pekan pun sebab nak g 7-e sebab nak beli plug sebab Thai punya plug len maciam,melayang duit gua,kang xbeli  xbercharge gadjet-gadjet aku.
Dah puas shopping n jalan-jalan area pekan Ao Nang,g lepak tepi pantai dia,pantai dia biasa jew,macam kat Pengkalan Balak,yang lawa pulau-pulau dia tue tapi yang dapat nama,Krabi jugak..Hahahahahaha
So,round punya round,kul 5 balik hostel sebab dah penat and pukul  6 Thai dah gelap macam pukul 7lebey Malaysia dan tetiba sebak rindu ibu ayah..Hahahahahaha,propa r kau perempuan!!!
Sampai hostel terus tido,sedar sedar kul 8 dan perut pun lapar dan kuarlah megi untuk dijamah,kata under bajet kan (tips hocayh).Hahahahaha,dan nasib bek bawak nescafe instant jugak.
Habis makan naik atas balik layan ternet,nasib bek wifi hostel sampai dalam bilik kuat connectionnya.
Tetiba dok sedap baring,baru teringat nak makan mende yang paling pemes kat Krabi,pancake pisang.
Apalagi,sarung tudung terus g cari dan nasib bek gerai yang jual tue belakang hostel,xyah r menapak jauh g mencari dan bangang eeeee rupanya ada 7-e dekat hostel kami.
Tau xyah aku g pekan tadi,wat gelabah jew.
Tapi perghhhhhhh,sodap gak woiiiii pancake banana perasa nutella nie.
Ekceli macam nak tambah tapi hasil didikan hati,pendamkan saja.
Dah makan terus  balik dan tetiba ada café rupanya kat bawah hostel kami dan taulah yang aku nie hantu café,aku pun telah TERbazir duit membeli secangkir koko panas.
Walaupun sedap rasa ralat gak,hahahhaa,under bajet katakan.
Habis jew koko terus naik dorm sebab pepagi kul 8 dah kena tunggu sebab nak g Phi Phi Island,Alhamdulillah malam tue tido dengan nyenyaknya tanpa gangguan makhluk2 nie.
Ok,sambung nanti.
Tengok jolah gambar yang ado nie,nie semua gambar hari pertama aku kat sana.

Daaaaaaa 



Muka pukul 5.30 pagi,zZzZ
 Check in,xzabarrr walaupun ber2 sajew
 Haruslah selfie siked dalam kabin
 Mende wajib bila dalam kapal terbang
 Muka jakun nek tuk-tuk
 Pantai Ao Nang 
Inilah Aini yang power cakap Thai~~~

Perghabis duit dekat Ao Nang Street

#BilaNHOotd



 وسلام
  24-Rejab-1436H
11:23,13-May-2015

Thursday, April 30, 2015

SIAPA SANGKA?

Hye, kembali kita kesenambungan merepek aku.
Datang mood rajin nak hapdate,satu sehari aku hapdate,sementara ngah rajin nie kan.
Okayh, cite nie memang macam lawak tapi dalam lawak tue best sebab aku dapat jejalan dan yang paling penting jalan ke negeri yang paling aku suka kalau bab mentekedarah nie.
Heaven bhaiiiiiii!
Ok, first thing  sampai  sekarang aku masih dok pikir-pikir camne aku bley nak ikut,hahahaha!
Ikut ke mana?
Ikut siapa?
Hahahahahaha
Sampai ibu pun pernah tanya camne kau ley nak folo,diri sendiri pun xde jawapan.(hahahaha)
Dalam kelawakan ada kebodohan dan dalam kebodohan ada kebangangan.
Apapun t.Q  sudi mengajak aku pergi melawat kampung kau walaupun hubungan kita dah lama putus,t.Q blanje makan makan makan sepanjang kat sana (padan muka kena pow habis),t.Q bawak aku jejalan  dan makan sepuasnya walaupun ada mende aku nak makan tapi xdapat sebab dia xmakan(redho jewlah sebab cukup bagus orang dah blanje kaukan) tapi dapat gak lepas ngidam nak makan roti titab yang pemes tue,maceh angaaaad!
Apapun t.Q ciptakan kenangan paling best,macam babi giler rasanya pun ada sebab rasa patut aku dah ley move on tapi bila ingat balik kenangan-kenangan tue jadi down jap,menyumpah gak bila ingat.
Yea r,siap kena suap beger ngah mamai mamai malam buta ngantuk,ngah drive disuap kentang ngan beger.sweet x?okBhai!
Ok r,layan gambar apa yang ada,.
Apapun Kelantan inshaaAllah saya akan datang balik dengan satu matlamat ‘’Penuhkan Perut”.

Chiao !!!
Ouh yea,SELAMAT HARI PEKERJA Uolzzz yang bekerja tue.
Cuti panjang woiiii,heaven!!!







 #ThisIsKotaBharu
 Muzium Kelantan

 Belajar sejarah Kelantan,hahaha.
 Acah-acah pelancong
 #SelfieSiked
 P.C.B
 Wajah terpaksa dikartunkan,retis nie.
 Sunset di P.C.B
 Subhanallah,cantik macam xnak balik.
 Lama tak jumpa makanan nie.
 Port pozing wajib if mai Kelantan.
 G wedding membe dia,hahaha.
 #SelfieSiked kat Pasar Siti Khadijah.
Impian tercapai walau dah jadi mantan,hahaha.


Gambar makanan banyak tapi kat ipad,malas nak transfer.
So,aku banyak blanje selfie sampah jew r.
Ok,chiaooo betul!
Next merepek meraban,tunggu nanti.
Hye Mei,bhai!!!


 وسلام
  12-Rejab-1436H
00:09,1-May-2015